Eiken meubels

Mooie eiken meubels

De eik is een loofboom die in heel Europa te vinden is. Ze leven zeer lang en staan bekend om het kwalitatief goede hardhout dat ze leveren. Dit eikenhout is sterk en hard en gaat daarom lang mee. Maar tegelijkertijd is het eikenhout goed te bewerken, zodat het voor veel verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Daarna kan het op allerlei manieren afgewerkt worden, zodat er variaties in kleurnuances ontstaan en er keuze is tussen een lichte en donkere uitstraling. Een van de mooiste dingen die je van de eik kunt maken, zijn natuurlijk eiken meubels. Het hout voor de meubels kan geolied, gelakt of met was behandeld zijn. Elke methode geeft een andere glans en tint aan het hout.

Eikenhout in huis

Hou jij ook zo van de warme, maar toch moderne uitstraling die meubels van eikenhout aan je interieur geven? Bij meubelcity.nl hebben we daarom een goed assortiment meubels in allerlei afwerkingen van eikenhout. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mooie stoelen voor rondom de eettafel. Of een kast voor bijvoorbeeld boeken of linnengoed waarvan je weet dat hij jarenlang mee zal gaan. Of wat dacht je van een dressoir of een tv-meubel? Eikenhout is ook zeer geschikt voor het maken van tafels in allerlei modellen. Een salontafel, bijzettafel of eettafel van eikenhout is een heel goede investering voor je huis. Gegarandeerd heb je ontzettend lang plezier van deze aankoop.

Makkelijk in onderhoud

Een ander voordeel van eiken meubels is dat het niet veel werk is om ze te onderhouden en mooi te houden. Zorg ervoor dat het meubel droog blijft en houd het goed schoon. Een meubel met een geoliede afwerking heeft twee keer per jaar wat houtolie nodig dat het beschermt tegen vocht en vuil en ervoor zorgt dat de kleur zo lang mogelijk behouden blijft.

Volg meubelcity op facebook en twitter
Tel     0356015786