Bezorgd
Gratis thuis bezorgd boven de €100,-
Garantie
2 jaar CBW garantie op meubelen
Betaling Levering
Betaling bij levering
Admin Ajax
Ruim 2500m2 showroom
De design stoel: een reis door de tijd

De design stoel: een reis door de tijd

Elk jaar verschijnen er nieuwe trends en meubelontwerpen op de markt. Wij kleden het interieur aan volgens de trends en we volgen de ontwikkelingen zodat we helemaal bij blijven. Maar hoe zit dit met designer meubels? Hoewel design meubelen speciaal worden ontworpen door designers, zijn ook deze meubels onderhevig aan veranderingen. Ontwerpers laten zich immers ook beïnvloeden door de nieuwste trends bij het ontwerpen van hun meubels. Meubelcity neemt u mee op een reis door de tijd van de designer stoelen.

De Design Stoel Een Reis Door De Tijd
Een 19e-eeuwse design stoel

Michael Thônet was de eerste die met gebogen houten meubels op de markt kwam. Hij vroeg patent aan op deze techniek en richtte later met zijn zoons een bedrijf op gespecialiseerd in design stoelen. Hun bijzondere werkwijze maakte het mogelijk om stoelen te maken die tot op dat moment nog nooit eerder waren gezien. Ze gingen als volgt te werk: het hout werd gekookt in lijm waarna het werd gestoomd en gedroogd in een mal. Dit maakte het mogelijk om hout te buigen en er speciale stoelen van te maken. Op deze manier werd de nadruk gelegd op fraaie details in de arm- en rugleuning.

De jaren 30

Naarmate de jaren vorderden werden de ontwerpen van designer stoelen ook steeds extravaganter. In het frame van de stoel werd vaak staal verwerkt en armleuningen en stoelpoten werden met elkaar verweven, waardoor het leek alsof de armleuningen ook de stoel ondersteunden.  Een andere bekende design stoel werd gemaakt door de Nederlander Gerrit Rietveld. Hij ontwierp de zogenaamde Zigzag stoel. Het idee achter deze stoel was om zo min mogelijk ruimte in te nemen, dus over functionaliteit werd toen ook al nagedacht.

De jaren 60

Gelijk aan de opkomst van hippies in de jaren zestig, was de opkomst van meubelontwerpers die tegen de ‘normale stroom’ in gingen. De stoel met één poot is een design stoelontwerp welke bekend is uit deze tijd. Het was de Finse ontwerper Eero Saarinen die met de één-potige stoel de drukte in huis wilde verminderen.

De jaren 90

Design stoelen uit het einde van de vorige eeuw kenmerken zich door ontwerpen met eenvoudige en toepasselijke vormen en materialen waarbij veel fantasie werd gebruikt. Designers baseerden hun ontwerpen bijvoorbeeld op sciencefiction, de luchtvaart en de ruimtevaart. Andere designers maakten transparante stoelen die gemaakt waren van doorzichtig plastic. Andere typische stoelen voor deze tijd zijn de industriële stoelen gemaakt met nieuwe technologieën, zoals de gelstoel die van kleur veranderde bij verschillende lichtinvallen.

De Design Stoel Een Reis Door De Tijd
Een design stoel van nu

De plek in huis waar u de meeste tijd doorbrengt is de woonkamer. De stoelen in deze kamer bepalen mede de uitstraling van het gehele interieur. Tegenwoordig eist men echter veel meer van een stoel dan design alleen. Een design stoel uit het heden moet naast een mooi ontwerp ook over voldoende functionaliteit en duurzaamheid beschikken. U wilt bijvoorbeeld dat de stoel mooi bij het interieur staat, dat hij lekker zit en dat hij ook nog eens lang mee gaat.

Meubelcity: design eetkamerstoel expert

De meubelexperts van Meubelcity hebben veel ervaring op het gebied van design stoelen voor de eetkamer. Onze design eetkamerstoelen zijn verkrijgbaar in diverse vormen en kleuren. Bovendien worden ze gemaakt van zeer hoogwaardige materialen. Daarom beschikt ons brede aanbod stoelen over een designstoel geschikt voor elk soort eetkamer. Neem snel een kijkje in de design meubels outlet. Indien u vragen heeft over onze designstoelen kunt u ook direct contact opnemen via 035 – 6015 786.