Bezorgd
Gratis thuis bezorgd boven de €100,-
Garantie
2 jaar CBW garantie op meubelen
Betaling Levering
Betaling bij levering
Admin Ajax
Ruim 2500m2 showroom
De voordelen van leven met weinig spullen

De voordelen van leven met weinig spullen

‘All you need is less’ is een uitspraak die we tegenwoordig veel horen. Blogs staan er vol mee: het hebben van weinig spullen brengt vele voordelen met zich mee. Wij doken in de wereld van het minimalisme.

Minder rommel

Een voor de hand liggend, maar belangrijk voordeel van het bezitten van weinig spullen is dat je letterlijk minder rommel hebt. Beeld je eens in wat voor gevoel je krijgt bij een woonkamer vol met losse spullen, en welk gevoel je krijgt bij een opgeruimde kamer waar slechts een mooi bankstel, tafel en wat mooie accessoires in staan. Natuurlijk gaan niet alle spullen de deur uit: dingen die je dagelijks gebruikt (of spullen met veel emotionele waarde) berg je netjes op in een kast. Sorteer de spullen per categorie, zodat je ze direct kunt vinden wanneer je iets nodig hebt.

Materialisme is verleden tijd

Hoe minder spullen je hebt, hoe minder materialistisch je wordt. Je gaat inzien dat je van al die spullen echt niet gelukkig wordt en dat je blij bent dat je nu rust en ruimte hebt, zowel in huis als in je hoofd. Wanneer je alleen spullen bezit die je echt nodig hebt, geniet je daar veel meer van omdat je er bewust voor gekozen hebt.

Minder stress en meer rust

Minder spullen betekent meer rust, en meer rust betekent minder stress. Bedenk eens wat er gebeurt wanneer je minder spullen hebt. Je hoeft:

Minder schoon te maken
Minder te organiseren
Minder op te bergen

Nu je al deze dingen minder hoeft de doen, blijft er meer tijd over voor dingen die je graag doet. Lezen of een goede film kijken bijvoorbeeld: zaken waar je écht blij van wordt en die je helpen ontspannen.

Hoe begin je?

Je bent overtuigd van het idee dat je met minder spullen wilt gaan leven, maar je vraagt je af: ‘Waar begin ik?’ Begin met opruimen om overzicht te krijgen: pak alle ruimtes en kasten één voor één aan. Marie Kondo maakte wereldwijd faam met haar boek ‘Opgeruimd!’, waarin ze aanraadt alleen spullen te houden waar je echt blij van wordt. Is iets oud? Gooi het weg. Is iets nog goed, maar wil je het niet meer hebben? Geef het dan weg aan iemand die er blij van wordt. Dan ben je zelf ook blij!

Minimalisme = luxe

Hoe tegenstrijdig het misschien lijkt: minimalisme wordt gezien als de ultieme vorm van luxe. Je omringt je slechts met spullen die je echt nodig hebt en waar je bewust voor kiest. In plaats van regelmatig goedkope spullen aan te schaffen, kies je nu voor één mooi item per keer, bijvoorbeeld een lederen fauteuil waar je jaren plezier van hebt.