Bezorgd
Gratis thuis bezorgd boven de €100,-
Garantie
2 jaar CBW garantie op meubelen
Betaling Levering
Betaling bij levering
Admin Ajax
Ruim 2500m2 showroom
De woonkamertrends van 2016

De woonkamertrends van 2016

Een nieuw jaar: tijd voor nieuwe trends! Hoewel woontrends lang niet zo snel veranderen als trends in bijvoorbeeld mode, zien we komend jaar toch nieuwe dingen verschijnen in huis. Wij zetten onze favoriete trends van 2016 op een rij. Welke vind jij het mooist?

Ronde vormen

n 2016 kunnen we er écht niet meer omheen: ronde vormen. Ze zijn overal, zowel in woonaccessoires als in meubels. Een paar ronde salontafels bij elkaar geeft een speels effect, een mooie ronde spiegel zorgt ervoor dat de wand optisch vergroot wordt en een rond kleed op de grond geeft een warme sfeer. Rond heeft ook alles te maken met gezelligheid. Denk maar eens aan hoe fijn het is als je met elkaar aan een ronde tafel eet; dan kan je iedereen aankijken.

Poederkleur

Poeder- en huidskleuren zullen het woonmodebeeld in 2016 gaan bepalen. Aaibare materialen in deze zachte kleuren; probeer daar maar eens vanaf te blijven! Voeg wat kussens en vazen in licht roze of zalmkleur toe aan de woonkamer. Of ga all the way en schilder een kast of muur in één van deze lieflijke kleuren. Deze nieuwe trendkleur combineert overigens prachtig met koper en grijs, twee tinten die we in het najaar van 2015 al als trend spotten.

De Woonkamertrends Van 2016
Natuur in huis

Natuur in huis is veel geziene trend in 2015, die dit jaar nog even blijft hangen. We hebben het over ‘de natuur in huis’, in alle mogelijke opzichten. Natuurlijke materialen, kamerplanten, kleuren zoals groen en blauw… Met de natuur haal je ook rust en sereniteit in huis. Hoewel dit een tegenhanger is van de poederkleur trend, gaat het fantastisch samen.

De Woonkamertrends Van 2016
Breisels en haakwerk

Deze trend heeft gelijkenissen met de natuurtrend; breisels worden immers vaak gemaakt van wol. Beperk je bij deze aaibare trend trouwens niet tot alleen een gebreid of gehaakt kleed: ook poefen, kussens of tafelkleden staan heel mooi. Vooral in de koude maanden van het jaar brengen breisels een warme sfeer in huis. En in het voorjaar? Dan kies je voor de linnen variant!

Inspiratie opdoen? Kijk dan eens bij onze bankstellen, dressoirs en fauteuils.