Bezorgd
Gratis thuis bezorgd boven de €100,-
Garantie
2 jaar CBW garantie op meubelen
Betaling Levering
Betaling bij levering
Admin Ajax
Ruim 2500m2 showroom
Een kleine woonkamer groter doen lijken

Een kleine woonkamer groter doen lijken

Bij het inrichten van uw woning wilt u van uw huis een thuis maken. U creëert een sfeer die bij u past en kiest meubels die u mooi vindt. Omdat u niet alleen met een budget te maken heeft, maar ook met het oppervlak van de woning, is het kiezen van de juiste meubels een uitdagende klus. Als u een grote woonkamer heeft beschikt u over veel vrijheid om de woonkamer te vullen met banken, tafels en stoelen. Maar welke meubels moet u kiezen in een woonkamer met een klein oppervlak? Met een slimme inrichting van het interieur kunt u de ruimte maximaal benutten.

Meubelkeuze

De meubels in de woonkamer hebben veel invloed op de aanblik van het interieur: het aantal meubels en de grootte kunnen uw woonkamer juist kleiner of groter laten lijken. Veel meubels geven uw woonkamer bijvoorbeeld een drukke uitstraling omdat er veel spullen dicht op elkaar in een kleine ruimte staan.De grootte van de meubels bepaalt ook grotendeels de aanblik van de woonkamer. Een grote hoekbank of een grote eettafel kunnen de woonkamer al snel vullen. Daardoor geeft de kamer het idee dat deze kleiner is dan dat hij in werkelijkheid is. Goede alternatieven zijn bijvoorbeeld een kleinere bank met dunne leuningenstoelen met dunne poten en een kleine bijzettafel of bartafel in plaats van een grote salontafel of kloostertafel.U kunt juist ook kiezen voor een multifunctioneel meubel. Een goed voorbeeld is een bureau: hier kunt u aan werken, uw kinderen kunnen er huiswerk aan maken en het biedt voldoende opbergruimte met diverse kastjes en laden. Bovendien bestaat er onder een bureau ook ruimte die u kunt benutten. Een dressoir of een kleine kast zijn meubels die leuk te combineren zijn met een bureau. Vaak bestaan er meubelcollecties waar verschillende meubels zijn gemaakt van hetzelfde hout, in dezelfde kleur en met dezelfde look. Zo kunt u van uw interieur een mooi visueel geheel maken.

Een Kleine Woonkamer Groter Doen Lijken
Kasten

Een mooie kast springt niet alleen in het oog, het biedt ook opbergruimte. En dat is wat u wilt wanneer u de woonkamer optisch wilt vergroten. Spullen die normaal op kasten en tafels staan kunt u veilig en snel opbergen zodat er ruimte en rust wordt gecreëerd. Houd in het achterhoofd dat te veel meubels de woonkamer een drukke en kleine aanblik geven. Kies uw meubels dus zorgvuldig en bedenk van te voren waar u de meubel voor wilt gebruiken.

Een Kleine Woonkamer Groter Doen Lijken
Kleurgebruik

Het gebruik van de juiste kleur kan heel veel doen met een woonkamer. Gebruik van rustige en lichte kleuren geven de kamer een ruimtelijk en rustig aanzicht, lichte kleuren weerkaatsen namelijk het licht. Ramen en natuurlijk licht doen de kamer ook optisch groter lijken. Als u geen ramen in de buurt heeft van de woonkamer kan kunstlicht ook een uitweg bieden. U kunt donkere hoeken in de kamer verlichten waardoor de ruimtelijke accenten van de kamer worden benadrukt. Het kiezen van de kleur van de meubels moet ook niet vergeten worden, tegenstrijdige kleuren van meubels en muren kunnen het beeld van een kamer beïnvloeden.

Een Kleine Woonkamer Groter Doen Lijken
Spiegels

Naast het feit dat spiegels handig zijn om uw outfit nog even te checken voordat u de deur uitgaat, geeft een spiegel uw kamer ook een grotere look. Er bestaan bijvoorbeeld diverse kasten waar spiegels zijn ingebouwd. Een kast met spiegels geeft u in één klap een mooie aanvulling op uw interieur, meer opbergruimte en laten de kamer groter lijken.