Bezorgd
Gratis thuis bezorgd boven de €100,-
Garantie
2 jaar CBW garantie op meubelen
Betaling Levering
Betaling bij levering
Admin Ajax
Ruim 2500m2 showroom
Een nieuw bankstel kopen: waar moet je op letten

Een nieuw bankstel kopen: waar moet je op letten

Heerlijk onderuit op de bank series kijken, samen een goed glas wijn drinken of met de hele familie bij elkaar: het bankstel is een belangrijk onderdeel van de woonkamer. Is het tijd voor een nieuw exemplaar? Houd de volgende punten dan zeker in je achterhoofd bij het kiezen van een bankstel.

Formaat

Het lijkt zo logisch: de bank moet qua formaat in de woonkamer passen. Toch bestellen veel mensen per ongeluk alsnog een te grote bank, omdat ze geen rekening houden met openslaande deuren of kasten. Hierbij geldt altijd: meten is weten. Meet daarom de oude bank op, of reken uit of een grotere zitmeubel nog in de kamer zou passen. Bedenk daarnaast met hoeveel personen de bank voor het grootste gedeelte van de tijd gebruikt gaat worden. Het is handig om altijd twee plekken extra te hebben voor eventuele visite. Met z’n tweeën kan je er ook voor kiezen om een tweezitter aan te schaffen, met daarbij losse fauteuils.

Zitcomfort

Waarschijnlijk zal je veel tijd doorbrengen op je nieuwe bank, dus kies voor een bank die lekker zit. Of je voor een zachte of wat hardere bank gaat is helemaal afhankelijk van jouw voorkeur. Wanneer je graag online een bankstel koopt (omdat dit vaak veel voordeliger is), ga dan toch eerst even ‘proefzitten’ in onze showroom in Soest. Dan weet je zeker dat je straks goed zit.

Kleur

Misschien vind je knalgroen op dit moment een prachtige kleur. Denk bij de aanschaf goed na of dit echt de kleur is die je over een aantal jaar nog steeds in de woonkamer wilt hebben: een bankstel gaat namelijk jaren mee. Wissel je regelmatig van interieurstijl, kies dan voor een meer neutrale kleur en breng vervolgens andere kleuren aan met behulp van accessoires, zoals kussens en dekens.

Materiaal

Kies je voor stof, of past een bank van leer misschien beter bij je? Bedenk goed wie er in de toekomst allemaal op gaat zitten. Heb je bijvoorbeeld kleine kinderen in huis? Dan is leer wellicht een goede optie, omdat het makkelijk af te nemen is. Stof heeft daarentegen minder onderhoud nodig: elke week stofzuigen is voldoende.

Nu je alles op een rijtje hebt ben je klaar om een mooie bank uit te zoeken! Kijk eens rustig rond bij ons aanbod bankstellen of kom langs in onze showroom is Soest. Voor vragen of advies kan je altijd contact met ons opnemen: 035 - 601 57 86.