Bezorgd
Gratis thuis bezorgd boven de €100,-
Garantie
2 jaar CBW garantie op meubelen
Betaling Levering
Betaling bij levering
Admin Ajax
Ruim 2500m2 showroom
Haal de warmte in huis

Haal de warmte in huis

In december kan het ook binnenshuis koud aanvoelen. De verwarming hoger zetten biedt niet altijd uitkomst: ook de inrichting van het huis kan invloed hebben op de gevoelstemperatuur. Wij zetten een aantal tips op een rij om de koude dagen – ook binnen – warm door te komen.

Kaarsen

‘Warmte’ is misschien wel het eerste waar je aan denkt bij vuur. Natuurlijk doen kaarsen de temperatuur in huis letterlijk stijgen, maar ze dragen ook vooral bij aan een warme sfeer. De flikkerende vlammetjes hebben iets gezelligs, en wanneer je een grote schaal met allemaal kaarsjes aansteekt komt er prachtig licht vanaf. Daarbij kan je door het aansteken van wat kaarsen in een handomdraai een knusse en gezellige sfeer in huis creëren.

Kleur

Waar blauw, paars en groen onder de koele kleuren vallen, zien we rood, bruin en oranje juist als warme kleuren. Wist je dat het zien van deze kleuren ook daadwerkelijk invloed heeft op jouw perceptie van temperatuur? Je voelt je letterlijk warmer bij het zien van warme kleuren. Natuurlijk hoef je niet direct het hele huis van een nieuwe verflaag te voorzien: wat accessoires zoals kussens en vazen in deze kleuren doen al wonderen.

Wol

Van wol wordt je letterlijk warm. Leg wat grof gebreide kussens op de bank of kies voor een schapenvachtje op de vloer. Een lekker dik wollen deken is ook een goed idee. Heerlijk om erbij te pakken wanneer je onderuit op de bank zit: warme voeten gegarandeerd!

Hout

Houten materialen associëren we als vanzelf met warmte. Wellicht komt het omdat het als sinds jaar en dag wordt gebruikt om vuur mee te maken? Een mooie houten kast of tafel zorgt direct voor een natuurlijk en warm effect in het interieur. Verlang je echt terug naar de zomer? Laat dan een mooie foto (bijvoorbeeld van een zonsondergang) op hout drukken en hang deze aan de muur. Zo heb je driedubbel warmte: door het hout, door de kleuren van de zon en door de warme herinnering die je waarschijnlijk aan deze foto hebt.