Bezorgd
Gratis thuis bezorgd boven de €100,-
Garantie
2 jaar CBW garantie op meubelen
Betaling Levering
Betaling bij levering
Admin Ajax
Ruim 2500m2 showroom
Hoe je een kleine ruimte optimaal kunt benutten

Hoe je een kleine ruimte optimaal kunt benutten

Klein behuisd zijn wil niet meteen zeggen dat je niet genoeg ruimte hebt om dierbare spullen neer te zetten of op te bergen. Een kleine woonkamer straalt gezelligheid en knusheid uit, maar men is vaak bang dat het snel te vol of rommelig wordt. Met de juiste tips kan je een geringe ruimte optimaal benutten en een gezellige en opgeruimde indruk maken.

Lichte kleuren

Het lijkt zo voor de hand liggend: lichte kleuren doen een kleine ruimte groter lijken. Maar het is echt zo. Wanneer je naast lichte muren ook kiest voor licht meubilair creëert dit een gevoel van ruimte en rust: iets dat je goed kunt gebruiken in een kleinere kamer.

‘Open’ meubels

Volle, robuuste meubels kunnen in een kleine ruimte erg opvallen en de indruk wekken dan de kamer vol staat. Kies liever voor bijvoorbeeld een bank op pootjes, stoelen met een open onderkant en smalle poten en kasten met open ruimtes.

Hoe Je Een Kleine Ruimte Optimaal Kunt Benutten
Hoe Je Een Kleine Ruimte Optimaal Kunt Benutten
2 vliegen in 1 klap

Wanneer je kiest voor een eenvoudige tafel met lades aan beide kanten sla je twee vliegen in één klap: de tafel leidt niet teveel aandacht af, maar je kunt er wel wat spullen in kwijt.

Accessoires

Bij een kleine kamer ben je misschien snel geneigd om ook voor kleine accessoires te kiezen. Doe dit niet! Kies juist voor weinig, maar bijzondere items van een groot formaat. Dit geeft een luxe uitstraling en omdat het er maar weinig zijn wordt er ook een bepaalde rust gecreëerd. Extra tip: een oude koffer als decoratie is naast leuk ook nog eens heel erg handig, omdat je er wat spullen in op kunt bergen.

Lage kast

Een lage, diepe kast functioneert naast opbergruimte ook als eyecatcher. Een hoge, smalle kast lijkt meer voor de hand liggend in een klein interieur maar juist een lage variant zorgt voor ruimte. Het blad bovenop kan gebruikt worden om een mooi, groot accessoire op te zetten.

Hoe Je Een Kleine Ruimte Optimaal Kunt Benutten
Vergeet de muren niet

Nog een voordeel wanneer je niet kiest voor hoge kasten: er blijft genoeg ruimte aan de muren over om planken op te hangen, waar je bijvoorbeeld boeken, foto’s of wat leuke items op kunt zitten. Kies hier voor een bepaalde stijl, zodat er eenheid ontstaat aan de muren.

Opklappen

Wanneer je echt een hele kleine kamer hebt kan je ervoor kiezen om een opklaptafel aan de muur te bevestigen. Wanneer je wilt eten klap je deze uit, en zodra je klaar bent gaat hij weer omlaag waardoor er meer ruimte in de kamer overblijft.

Op zoek naar meubels voor een kleine woonkamer? Bij onze eetkamerstoelen, tv-meubels en kasten heeft u meer dan genoeg keuze om uw kleine interieur mooi en praktisch in te richten.