Bezorgd
Gratis thuis bezorgd boven de €100,-
Garantie
2 jaar CBW garantie op meubelen
Betaling Levering
Betaling bij levering
Admin Ajax
Ruim 2500m2 showroom
Meubelcollectie uitgelicht: de Aalsmeer Collectie

Meubelcollectie uitgelicht: de Aalsmeer Collectie

Meubelcity heeft een enorm aanbod aan meubels. Deze meubels zijn afkomstig uit diverse collecties die allemaal door ons zelf worden geproduceerd. In dit blog lichten we de meubelcollectie ‘Aalsmeer’ uit.

Meubelcollectie Uitgelicht De Aalsmeer Collectie
Teakhouten meubels

De Aalsmeer Collectie staat bekend om haar robuuste houten meubels met een luxe warme uitstraling. Deze collectie bestaat uit teakhouten meubels die handmatig worden afgewerkt met mooie details. Met teakhout bent u verzekerd van een kwalitatief sterk materiaal. Meubels van dit materiaal zijn dan ook zeer duurzaam. Bovendien heeft dit hout een natuurlijke uitstraling die in vele interieurs is toe te passen. Het matcht eenvoudig met zowel landelijke ontwerpen als een strak en modern interieur. De teakhouten meubels zijn tijdloos en gaan generaties lang mee, mits goed verzorgd.

Eigenschappen

Het teakhout van de meubels uit de Aalsmeer Collectie is afkomstig uit Indonesië. Dit hout is populair voor buitentoepassingen maar is dus ook een populaire houtsoort voor meubels binnenshuis. Omdat teakhout veelal speciaal wordt gekweekt voor de industrie verschilt het vaak in hardheid, kleur en gewicht. Een kenmerkende eigenschap van deze houtsoort is dat het bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Juist daarom wordt teakhout ook veel gebruikt in buitenmeubels. De meubels uit de Aalsmeer Collectie worden gedroogd in onze fabriek waardoor het hout geen water opneemt. Fijn om te weten als iemand per ongeluk drinken morst op uw teakhouten meubel.

Ambachtelijk handwerk

Alle meubels uit de Aalsmeer Collectie worden handmatig afgewerkt. Dit gebeurt door specialisten die jarenlange ervaring hebben met het op ambachtelijke wijze afwerken van meubels. Eén van de details die Meubelcity gebruikt in de afwerking zijn de zogenaamde ‘Queen Ann’ pootjes. Dit zijn de kenmerkende korte, krommende pootjes die terug te zien zijn onder alle meubels uit de Aalsmeer Collectie.

Onderhoud

De teakhouten meubels uit de Aalsmeer Collectie hebben weinig onderhoud nodig: perfect als u niet van klussen en verven houdt. Vele houten meubels moeten om een bepaald aantal jaar opnieuw geschuurd, geolied of geverfd worden, maar de houten meubels uit de Aalsmeer Collectie niet. Teakhout is een duurzame houtsoort die alleen af en toe vraagt om een kleine schoonmaak. Het meubel één of twee keer per week afnemen met een vochtige doek zal al voldoende zijn.

Teakhouten buitenmeubels

Als u teakhouten buitenmeubels heeft is het echter een ander verhaal. Hoewel teakhout goed bestand is tegen de weersomstandigheden, kan het hout naar verloop van tijd lichtelijk vergrijzen. Om uw teakhout in dezelfde goede conditie te houden als toen u het kocht, is het nodig om deze af en toe in te smeren met zogenaamde teakolie. Daardoor wordt het hout goed onderhouden en krijgt het weer een mooie glans.Laat u adviseren hoe u het meeste uit uw houten meubels haalt. De beste verzorging zorgt er immers voor dat u het langst van uw meubels kunt genieten. Vraag uw meubelexpert om een persoonlijk advies. Meubelcity kan u daarbij helpen. Onze experts staan voor u klaar om u van een persoonlijk advies te voorzien. Via telefoonnummer 035 – 601 5786 kunt u direct contact opnemen. U bent ook van harte welkom in onze showroom in Soest

Meubelcollectie Uitgelicht De Aalsmeer Collectie