Bezorgd
Gratis thuis bezorgd boven de €100,-
Garantie
2 jaar CBW garantie op meubelen
Betaling Levering
Betaling bij levering
Admin Ajax
Ruim 2500m2 showroom
Style je woonkamer als een designer

Style je woonkamer als een designer

Interieurtijdschriften, designblogs en YouTube-kanalen geven ons dagelijks inspiratie voor woontrends. Kan jouw woonkamer wel een update gebruiken? Geef je huis een mini-makeover met deze tips van experts, die ervoor zorgen dat jouw woonkamer eruit ziet alsof hij door een designer is ingericht.

Design sierschouw

Heb je een sierschouw? Schilder deze dan wit en plaats witte objecten (zoals moderne vazen) op de plek waar normaal het vuur zou branden. De schouw en de vazen worden samen één geheel, wat zorgt voor een stijlvol effect.

Op de schouw plaats je een fraai schilderij of een bijzondere foto: iets dat jij mooi vindt. Zet daarnaast slechts enkele kleine accessoires, die de aandacht niet afleiden van het kunstwerk. Het is mooi om hier asymmetrisch te werk te gaan, door bijvoorbeeld links twee smalle kandelaars en rechts één schaaltje neer te zetten.

Uit de kunst

Met kunst zit je altijd goed. Bedenk wat voor sfeer je in huis wil creëren en kies een kunstwerk dat bij jouw smaak en stijl past. Het is mooi om een groot werk in het midden van een witte muur te hangen, dan komt het perfect tot z’n recht. Voor extra focus op het schilderij kan je de muur die er haaks op staat leeglaten, zodat alle aandacht naar het kunstwerk gaat.

Natuurlijke elementen

Natuurlijke elementen geven een fijne sfeer aan de woonkamer. Of het nu planten of bloemen zijn: de natuur geeft leven aan het interieur. Voor een designer effect kies je voor een grote, in het oog springende plant die je naast het raam plaatst. Door het licht dat erop valt, wordt het formaat van de plant extra benadrukt. Een eenvoudige, delicate plant staat mooi op tafel. Denk hierbij aan een  orchidee of phalaenopsis.

Spraakmakend

Designers kiezen graag voor één bepaald item in huis dat een echte eyecatcher is: iets wat de bewoner definieert. Een ander hoeft het niet mooi te vinden, zo lang jij het maar mooi vindt. Een opvallende lamp, een gigantische schaal op tafel of een bijzondere kast; het maakt niet uit wat het is, als jij er maar écht van houdt. Dit item zal waarschijnlijk iets losmaken in mensen en veel gevoelens oproepen: dat is precies wat je ermee wilt bereiken.

Statement

We gaan nog even verder met het maken van statements. Je hebt vast een meubel dat een prominente plaats verdient, zoals een mooie fauteuil. Wees niet bang om deze op een opvallende plaats te zetten, bijvoorbeeld midden in de kamer, of direct naast de bank. Wanneer je voor een luxe exemplaar kiest wordt de stoel, naast een meubel, ook een pronkstuk in huis.