Bezorgd
Gratis thuis bezorgd boven de €100,-
Garantie
2 jaar CBW garantie op meubelen
Betaling Levering
Betaling bij levering
Admin Ajax
Ruim 2500m2 showroom
Tips om rust te creëren in de slaapkamer

Tips om rust te creëren in de slaapkamer

De slaapkamer is één van de belangrijkste kamers in huis. Wij brengen hier gemiddeld een derde van ons leven door en het is daarom van belang deze kamer zo rustgevend mogelijk in te richten. Men wil in de slaapkamer ontspannen en tot rust komen. Een rustige slaapkamer is dan ook één van de slaapkamertrends van 2015. In dit blog geven wij u een aantal tips om rust te creëren in de slaapkamer.

Rustgevende kleuren

Houdt de slaapkamer zo minimalistisch mogelijk en gebruik geen felle prints, fel gekleurde muren en opvallende accessoires. Gebruik in plaats daarvan een natuurlijke en rustgevende tint op de muren, zoals wit, grijstinten en pasteltinten. Daarnaast hebben de kleuren blauw, groen en geel een positief effect op de nachtrust. Laat daarom tenminste één van deze kleuren terugkomen in het interieur.

Sfeervolle verlichting

Sfeervolle verlichting is erg belangrijk in de slaapkamer. Kies voor warm, dimbaar licht in plaats van voor koel wit licht. Dit zorgt ervoor dat u een warme en gezellige sfeer creëert. Brandt ook af een toe een (geur)kaars of geuroliën met lavendelgeur: dit werkt rustgevend. Let er wel op dat u de kaars uitblaast voordat u in slaap valt.

Mooi bed

Het bed is dé plek om tot rust te komen. Kies voor een groot en comfortabel bed met een mooi wandbord in een rustige kleur. Maak het bed daarnaast op met luxe, schoon beddengoed, een fraaie sprei en comfortabele kussens. Dit maakt de slaapkamer niet alleen gezellig maar ook rustgevend.

Tips Om Rust Te Creren In De Slaapkamer
Televisie

Een televisie of andere elektrische apparaten in de slaapkamer zijn niet bevorderlijk voor de rust. Het zorgt er namelijk onbewust voor dat u uit uw slaap gehouden wordt door alle prikkels en straling. Het is daarom aan te raden deze apparaten te mijden in de slaapkamer.

Opruimen

Liggen er bergen schone was in de slaapkamer? Ligt uw nachtkastje vol met boeken en tijdschriften? Dit is niet bevorderlijk voor de rust en kan chaotisch overkomen. Zorg er daarom voor dat uw slaapkamer altijd opgeruimd is en dat overbodige spullen worden opgeborgen. De slaapkamer moet een oase van rust zijn; plaats daarom ook geen fitnessapparatuur of zonnebanken in de slaapkamer.

Temperatuur

De temperatuur in de slaapkamer is ook belangrijk. Als de kamer te warm is wordt u snel duf en als de slaapkamer te koud is zal dit eveneens niet comfortabel zijn. De perfecte temperatuur ligt rond de 18 graden. Lucht de kamer regelmatig en maak niet te vaak gebruik van een airco of verwarming. Dit kan namelijk de luchtkwaliteit aantasten en dit is niet bevorderlijk voor de rust.