Bezorgd
Gratis thuis bezorgd boven de €100,-
Garantie
2 jaar CBW garantie op meubelen
Betaling Levering
Betaling bij levering
Admin Ajax
Ruim 2500m2 showroom
Zó richt je een werkplek in huis in

Zó richt je een werkplek in huis in

Met anderhalf miljoen ZZP’ers in Nederland wordt werken vanuit huis steeds populairder. Wil je werkdagen liever niet aan de keukentafel doorbrengen, dan is het creëren van een kantoorruimte in huis een goed idee. Meubelcity helpt je met deze tips op weg met de inrichting van jouw ideale werkplek.

De ruimte

Ben je gezegend met een aparte ruimte waar je een werkplek van kunt maken, of kies je ervoor een gedeelte van de woonkamer als kantoor in te richten? Welke plek het ook wordt: er zijn een aantal basiszaken waar je rekening mee moet houden.

Verlichting op de werkplek is ontzettend belangrijk; zorg dus voor voldoende (dag)licht. Donker wordt door het lichaam geassocieerd met slapen. Daarom zal een donkere ruimte ervoor zorgen dat je energiepijl omlaag gaat en dat je minder fijn werkt.
Zorg voor een aangename temperatuur. Niets is zo vervelend als ijskoude, blauw aangelopen vingers na een paar uur stevig doortypen. Iedereen ervaart een andere temperatuur als prettig, dus een eenduidige richtlijn is lastig te geven. In huis ligt de ideale temperatuur tussen 18 en 21 graden, en uit onderzoek van de universiteit van Helsinki blijkt dat 22 graden de beste temperatuur voor tijdens het werken is. De verwarming mag dus iets omhoog wanneer je vanuit de woonkamer werkt.
Naast temperatuur en daglicht is ook ventilatie van groot belang. Frisse lucht houdt je letterlijk fris en scherp. Door te ventileren wordt verse lucht aan de ruimte toegevoerd, en verontreinigde lucht afgevoerd. Daarmee houd tevens schimmels en bacteriën buiten de deur.
Meubels

De meest essentiële meubels van een werkplek zijn een bureau en een stoel. Wanneer je lange tijd op dezelfde plek zit, is het zaak om op je houding te letten. Zo zit je altijd ontspannen te werken en voorkom je toekomstige klachten.

Zit rechtop en zorg dat armen, schouders, nek en hoofd ontspannen zijn.
Zorg dat je voeten bij de grond kunnen, en dat zowel de knieën als de ellebogen een hoek van 90° vormen.
Plaats het beeldscherm zo dat er een minimale afstand van 50 centimeter tussen de ogen en het scherm zit, en dat je recht vooruit kijkt en niet naar beneden. Bij het gebruik van een laptop kan een speciale standaard hierbij helpen.

Een goede stoel is zowel een investering in de werkplek als in je eigen gezondheid. Ga dus niet alleen voor design, maar denk vooral aan het comfort.

Een opgeruimd bureau zorgt voor een opgeruimd hoofd. Berg spullen, papieren en boeken daarom op in een kast of dressoir, en laat ze niet overal liggen.

Styling

De inrichting van de werkplek kan het werk behoorlijk beïnvloeden, aldus Feng Shui-expert R. D. Chin. Feng Shui gaat over de relatie tussen de mens en de leef- of werkomgeving, en is gericht op harmonie tussen natuurlijke en gecreëerde vormen. Een juiste indeling kan volgens de expert een werkdag stukken aangenamer maken.

Plaats voorwerpen die je herinneren aan je doel en ambities op de muur achter je computer. Denk aan een inspirerende quote of een planningsschema.
Zet iets moois zoals een beeldje of een ingelijste foto aan de linkerkant van je bureau. Dit zorgt ervoor dat je je niet verliest in je werk, en dat je herinnert wordt aan belangrijke zaken in het leven – naast werk.
Natuurlijke elementen zoals schelpen of planten hebben een kalmerende werking. Kies dus bijvoorbeeld voor een leuke kleine cactus of verse bloemen op de hoek van je bureau.

Dit zijn slechts richtlijnen: decoreer jouw kantoor naar je eigen smaak, zodat jij je er thuis en prettig voelt. Houd het volgende wel in gedachten: je werkt niet fijn aan een ongeordende werkplek met veel afleidende verwijzingen naar onafgeronde taken.

Veel succes met het inrichten van jouw eigen kantoor!